mandag 5. april 2010

Julebordet 2009

Atter var de samlet rett før den søte juletid, for å feire et nytt år med fremgang, motgang og passgang for og imot spillets gang. Det var tid for Sparks årlige julebord, der de sparkende og ikke-sparkende medlemmer feirer sin egen fortreffelighet i godt selskap. Etter noen år med høy allsang-faktor ved Bør & Børsen var det på tide med et miljøskifte. Matopplevelsen sto aldri i stil til sanginnsatsen der bort i Trondheimsveien. Lutefisken ble ett år servert au Latrine, og det trønderske avsnittet av SPaRK må i fjor kunne sies å ha vært i harnisk over Børsons gnienhet på pinnekjøttporsjonene. Mange vil huske at den gangs sorger ble forsøkt druknet i Vodka-battery og intervensjon i lesbisk kurtise. Dette var imidlertid ikke nok til å sikre fornyet kontrakt for Bør & Børson.

I år la derfor gjengen turen til Lompa der det gikk gjetord om at de slakter og steker grisunger for deretter å sende dem mer eller mindre hele ut i restauranten. Et slikt tilbud var vanskelig å motstå. Matmessig viste dette seg å være en dyr og ganske bra opplevelse. Det var rett og slett litt uhåndterlige stykker gris som ble oss bydd. Ruud & Romarheim spiste hver sin halvpart av et grisetryne, en oppgave de øvrige følte passet dem perfekt. Servicen ved Lompa var påklagelig. Noe man kanskje kunne forutsett ettersom det tross alt var siste helga før jul og dermed den notorisk hektiske julebordsesongens absolutte finale. Servering av rikelig med godt drikke er trolig Lompas fremste forsche. Dette preget også enkelte andre gjester da de av grunner som vi ikke forstod – langt mindre Lompas vakter – fant det riktig å knuse glass ved vårt julebord.

Gavene var i år kanskje farligere enn noensinne. Atle fikk en robot-transformer-greie som gav ham offensiv kapabilitet til å dominere sine naboer og dele ut harde pakker i form av klinkekuler. Sang ble det lite av dette året, men kampropet ”Dre-he-kah!!” ildnet deltakerne opp. Quiz er et kjært og fast innslag og årets sto ikke noe tilbake fra tidligere reiser inn i fotballforetakets historikk. Ett lag vant, men hvem var på det? Anders og Hege og muligens Alex, Kirkeby? Det viktigste er å delta etc. De satt i alle fall på den enden av bordet som var nærmest Grønlandsleiret! Den ultimate vinneren av quizen kan vel sies å være quizmasteren selv, (og i alle fall ikke Stian!) Terje Kleven ble påspandert en flaske boblevann for lang og tro tjeneste som Ass. Mat. Forv. og alle andre tilstøtende verv. Lagmoralen steg da han solidarisk valgte å dele på godsakene og der ble skålt i Champagne.

Frafallet tiltok slik man må regne med ”når borni verte mange og skuldi auke på”. Men Grønland har som kjent meget å by på og dresskledde kjekke unge sparkere ble observert på Gloria Flames langt etter normal leggetid. Noen opplysende etterrettelig gjennomgang av hendelsesforløpet på Gloria må nok ettertiden klare seg helt uten. Den gule og svarte fraksjonen av Spark drømte seg nok søtt i seng med fokus på LSK-helter fra forrige generasjon. Kvelden startet for de fleste med LSK all stars kamp på Romerike. Detta var gøy og og man gleder seg allerede til neste års arrangement!



Anders Romarheim står bak årets referat og fortjener klapp på skuldra for å ha levert sitt bidrag allerede tidlig i februar!

Ingen kommentarer: